Julgodis 2

Heeeej på er!
 
Här kommer ett till tips på godis/kakor man kan göra nu på lovet.
 
Mintkyssar
Hur gott som helst!
 
Ingredienser:
-2 äggvitor
-10 droppar pepparmintsarom (finns i mataffärer, flaskan ser ut som karamellfärg fast utan färg)
-6 dl florsocker
-100 g mörk choklad
 
Knäck äggen och skilj bort gulorna. Vispa äggvitorna fasta. Häll i pepparmintsaromen och vispa lite till. Sikta ner florsockret genom att sikta det genom en sil. Ta lite i taget och vispa under tiden. Vispa ordentligt så att smeten blir slät. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut tunna plattor av smeten på ett bakplåtspapper (man kan också ta en sked i stället för sprits, mycket lättare).
Låt dem torka i rumstempratur över natten. När dom är klara är dom hårda på ytan och lite mjuka i mitten (dom ska vara lätta att ta bort från bakplåtspappret).
Bryt chokladen i små bitar och smält i mikro eller vattenbad på spisen. Häll chokladen i spritsen eller ta en tesked för att toppa varje mintkyss. När chokladen har stelnat är det klart. Voila!
 
 
Receptet är från en gammal KP-tidning
 
Chokladrutor
Inte så juliga men väldigt goda!
 
Ugnstemp: 200* C, varmluft 175* C
 
Ingredienser:
-1 1/4 dl vetemjöl
-1/2 tsk bakpulver
-100 g smör eller margarin
-1 1/2 dl socker
-1 ägg
-2 msk kakao
-1 tsk vaniljsocker
 
Garnering:
1 1/2 dl (100 g) nötkärnor eller sötmandel
Ellerpärlsocker
 
Blanda mjölet med bakpulvret. Rör matfett och socker pösigt i en annan skål. Tillsätt ägget och sikta i kakaon och vaniljsockret. Rör i mjölblandningen. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper och placera det i en långpanna, 25x35 cm. Strö över grovt skurna nötkärnor, sötmandel eller pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär kakan i ca 5x5 cm rutor medan den ännu är varm. Klart!
 
Receptet är från "sju sorters kakor".
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: